Vad som är på gång just nu

Just nu håller jag på att försöka sammanfatta materialet om Henrik Hansson. Henrik Hansson föddes i Funäsdalen och fick sedan överta halva gården av sin far Hans Henriksson.  Ett intressant men roligt puzzel att lägga. Samtidigt blir det en resa i både tid och rum i Härjedalen.

Ett annat projekt som jag håller på är att försöka skriva historik om olika platser som jag träffar på i min forskning. Just nu  håller jag på att skriva om Vitvattnet. Här hittar jag skriftliga belägg i bland annat olika räkenskapshandlingar att bygden hade några gårdar som också gav skatteintäkter redan i slutet av 1500-talet. I räkenskaperna hittar jag också namn på några av de allra första bosättarna på platsen. En kittlande känsla att tänka hur länge människor levt och verkat i denna byggd.

,

No comments yet.

Kommentera

Gjord med WordPress. Designad med Woo Themes